Користь і шкода кокосового масла, застосування для волосся, обличчя, тіла, відгуки

Користь і шкода кокосового масла цікавлять багатьох поціновувачів домашній косметології. Найчастіше продукт застосовують саме для догляду за тілом, щоб використовувати масло правильно, потрібно розібратися в його особливостях.

Зовнішній вигляд і види кокосового масла

Кокосовий жир — продукт рослинного походження. Проте виглядає він досить незвично — як густа кремово-біла маса або розрізнені тверді шматочки, нагадують мило. У рідкий стан продукт переходить лише при температурі вище 25 °С.

Масло класифікують в основному за такими категоріями:

  • Метод віджимання — гарячий чи холодний. Продукт, отриманий холодним віджиманням, зберігає набагато більше корисних властивостей, проте і ціна набагато вище. Масло, вироблене за допомогою гарячого віджимання, коштує дешевше, але майже повністю втрачає вітаміни і мінерали, у складі залишаються лише жирні кислоти.
  • Спосіб очищення — рафінована або нерафінована. Переваги нерафінованої продукту полягають в тому, що корисних речовин в ньому більше. Проте є і мінус — яскраво виражений аромат і присмак кокоса. Рафінований продукт різким запахом і смаком не має, але приносить менше користі.
Цікаве:  5 видів чаю: в чому різниця і користь?

Для косметологічного застосування більше користі принесуть властивості натурального кокосового масла не обходився без очищення. А ось для використання в кулінарії підійде рафінований продукт, при цьому цінніше виявляться властивості кокосового масла холодного віджиму.