Хто такі євангелісти

Ми звикли вважати, що християни можуть бути православними, католиками чи протестантами. На цьому у більшості з нас закінчуються всі знання. Однак, насправді, християнський світ зовсім не так однорідний. Великі групи віруючих поділяються на малі конфесії. Яскравим прикладом цього можуть служити євангельські християни.

Хто такі євангелісти? У що вони вірять? Чому їх віра відрізняється від православ’я чи католицизму?

Коли виникло протягом

Почнемо з того, що євангелісти по суті своїй християни-баптисти. Свою історію вони відраховують з початку 17 століття. Саме тоді в Голландії виникли перші групи віруючих. Через кілька років вчення з континенту потрапило в Англію. В Росії воно пустило коріння в п’ятдесяті роки дев’ятнадцятого століття.

У чому головна відмінність євангелістів

Основна відмінність євангелістів від інших християн полягає в тому, що єдиним каноном для них є Святе Письмо. Віровчення бере до уваги тільки Біблію. У розрахунок приймаються тільки Старий і Новий Завіт.

Цікаве:  10 незвичайних видів транспорту в світі

Вони проповідують повернення до витоків, до того щирого і чистого християнства, яке несла людям Апостольська Церква.

Порятунок людини, на думку євангельських християн, можливо тільки через його власну віру в Христа. Якщо немає віри, жодні добрі справи не допоможуть врятувати душу. Вони переконані, що єдиним посередником між Богом і людьми є Ісус Христос, тому у них немає інших «наближених» до Бога.

Дітей віруючі цієї конфесії не хрестять. Пройти хрещення можна тільки у свідомому віці, і тільки людям, твердим у вірі.